Αξιοθέατα

Το σπήλαιο του Άη Γιάννη

Το σπήλαιο του Άη Γιάννη είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο των Κυκλάδων και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα της Ελλάδας λόγω της εντυπωσιακής παρουσίας σταλαγμιτών και σταλακτιτών.Ο μύθος λέει ότι από τις πέτρες που πέταγε στον Οδυσσέα ο Πολύφημος από το σπήλαιο του Άη Γιάννη δημιουργήθηκαν οι δύο βραχονησίδες της Ηρακλειάς, γνωστές ως Αβελονήσια.

Το σπήλαιο του Άη Γιάννη

Ο όρμος Μέριχας

Ο όρμος Μέριχας περιβάλλεται από κατακόρυφους βράχους με ύψος πάνω από 100 μέτρα.

Ο όρμος Μέριχας

Το κάστρο του Λιβαδιού

Το κάστρο του Λιβαδιού, αμυντικό οχυρό της Ελληνιστικής Περιόδου.

Το κάστρο του Λιβαδιού

Η κορυφή του λόφου Πάπας

Η κορυφή του λόφου Πάπας με θαυμάσια θέα προς τη γύρω θαλάσσια περιοχή( Ίος, Πάρος, Αντίπαρος, Νάξος, Δονούσα, Ικαρία, Μάκαρες, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Κέρος, Αντικέρι, Φιδού, Αγριλού, Αμοργός, Άνδρος, Ανάφη, Σαντορίνη, Βενέτικο, Αβελονήσια) καθώς και τα δαντελένια ακρογιάλια της Ηρακλειάς.

Η κορυφή του λόφου Πάπας

Ο Οικισμός Άγιος Αθανάσιος

Ο Οικισμός Άγιος Αθανάσιος , παλαιός εγκαταλελειμμένος οικισμός με ενδιαφέρουσα ρυμοτομία και σπίτια με παραδοσιακή Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.

Ο Οικισμός Άγιος Αθανάσιος

Ο Όρμος Αλιμιά

Ο Όρμος Αλιμιά, όπου σε βάθος περίπου επτά μέτρων βρίσκεται βυθισμένο ένα γερμανικό υδροπλάνο, το οποίο είχε καταρριφθεί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.Είναι ορατό από την επιφάνεια της θάλασσας αλλά πολλοί επισκέπτες κάνουν καταδύσεις για να το δουν και να το φωτογραφίσουν από κοντά.

Ο Όρμος Αλιμιά

Κάντε κράτηση